Om du går och funderar på att byta ut dina gamla fönster mot en mer modern historia så har du flera fördelar att se fram emot. Och om du nu bor i Norden är det faktiskt ingen dum idé att satsa på den typ av fönster som kallas för 3-glasfönster. Det finns nämligen många positiva egenskaper med dessa fönster som du bör se över som ett av dina alternativ.

3-glasfönster och U-värde

Du kanske har kommit i kontakt med det som kallas för ”U-värde” om du redan har varit och tittat på olika typer av fönster. Oavsett så är detta ett mått på hur bra isolerande egenskaper ett fönster har. Och när det gäller 3-glasfönster har dessa i princip alltid ett lägre U-värde än de som kallas för 2-glasfönster. Ju lägre detta värde är desto bättre isolerande verkan ha fönstret. Det är kanske inte heller helt otippat med tanke på att skillnaden mellan just 2-glasfönster och 3-glasfönster är att man har tre lager med glas i stället för två. Det ger i princip per automatik bättre isolering. Självklart ska du fundera över om du ska ha 3-glasfönster. Har du exempelvis ett sommarhus som du enbart bebor när det är varmt räcker det förmodligen med 2-glasfönster. Mellan de tre lager med glas finns det gas som gör att du kommer att ha det varmt och gott inomhus under hösten och vintern medan det håller ute värmen så du har det svalt och skönt under den heta sommaren.

Vanligt med 3-glasfönster

Anledningen att 3-glasfönster är så vanligt och populärt i Sverige är på grund av att vi har ett relativt kallt klimat. Och genom att välja den här typen av fönster kommer du att kunna sänka dina värmekostnader eftersom dina gamla fönster inte sällan är en riktig energitjuv. Dessutom kommer värdet på din bostad i princip höjas per automatik på grund av att du har valt bra fönster av hög kvalitet. Men det stoppar inte bara värmekostnaderna från att skena utan du kommer också stänga ute bullret om du bor i en högljudd miljö. Eftersom det är väldigt vanligt att man köper 3-glasfönster i dag, särskilt i Sverige, kan du räkna med att det inte är särskilt svårt att hitta den här typen av fönster. Du kan vända dig till en fysisk butik eller också går du ut på nätet och beställer hem dem.